
El passat dimarts 6 de març els usuaris del prelaboral de Granollers, varem anar de sortida a Caldes de Montbui, a visitar la fàbrica de pastes Sant Martí.
Una vegada arribàrem a Caldes, varem anar a prendre un cafè al bar de l’estació d’autobusos, per fer temps.
La sortida va ser molt interessant, ja que el procés d’elaboració de pastes és una cosa que és curiosa. Una vegada allà dintre ens van explicar que la pasta l’elaboren només amb sèmola i aigua calenta termal on fan una barreja que desprès passen per diferents motlles –macarrons, fideus...-. Desprès toca realitzar l’etapa de l’assecatge, que com a mínim dura vint-i-quatre hores, dintre de una cambra que està a trenta graus de temperatura i seixanta graus d’ humitat, amb l’ajuda d’una olla per poder fer i mantenir més humitat. La pasta ha de quedar sense cap tipus de imperfecció, perquè sinó l’han de llençar, ja que no és poden portar cap al comerç a vendre. Una vegada ja tenim l’assecatge, bé la fase de col•locar-ho cap a les seves bosses corresponents per poder comercialitzar-lo. La senyora que ens va ensenyar la fàbrica ens va dir que s’ elaboraven més de cinquanta-dos tipus de pastes. Varem entrar en dos grups perquè així ho va organitzar la fàbrica. Així mentrestant que un grup entrava a la fàbrica, l’altre aprofità per fer un tomb per el centre romànic de Caldes, on varem poder veure la font del Lleó, el safareig, els banys termals...
Una vegada acabada varem agafar de nou l’autobús per anar de nou a Granollers. Encara que la sortida es va fer curta ens ho varem passar d’allò més bé.
Ivette Garcia
Edició Multimèdia


Tota una experiència!!! Ah, i la pasta boníssima!!!
ResponderEliminar