BENVINGUTS

BENVINGUTS
Institut de Treball i de Serveis Socials

martes, 19 de junio de 2018

TALLER DE CUINA: PIZZA DE PERNIL I TONYINA

El divendres dia 8 de Juny, el grup de joves vam fer aquesta recepta: Pizza de pernil i tonyina.


Vam anar al DIA a comprar els ingredients i després vam anar al Espai Social on tenim la cuina.
Durant el descans vam haver de tornar al DIA un altra vegada perque ens faltava farina per la massa de la nostra pizza.


Aquí teniu la recepta:

Ingredients (per a cada pizza individual)
-250 gr de farina
-140 ml d’aigua
-6,25 gr de sal
-3,5 gr de llevat fresc
-Mozzarella ratllada
-50 gr de pernil cuit
-50 gr de tomàquet triturat
-unes quantes olives verdes farcides d’anxova
-Orenga
-Tonyina


Passos a seguir
1. Pre-escalfem el forn a 220º per a que estigui a temperatura quan fiquem les pizzes
2. En un recipient posem l’aigua i afegim el llevat. Removem fins que estigui ben dissolt
3. En un bol gran posem part de la farina. Deixem unes 4 cullerades de farina separades per anar engreixant la massa.
4. Amb una cullera fem un forat en el centre del bol i posem el llevat dissolt en l’aigua.
5. Removem amb les mans, desde el centre cap a fora i anem poc a poc barrejant amb la farina.
6. Afegim l’oli i la sal. És important que la sal i el llevat no entrin en contacte directe per a no tenir problemes en el procés de fermentació.
7. Continuem removent el que comença a ser la massa, per ara serà una barreja enganxosa però ferma.
8. Preparem la zona on amassarem, per exemple, a sobre de la encimera de la cuina és perfecte.


Amassar la pizza
9. Posem farina en la zona.
10. Treiem la massa del bol i comencem a treballar la massa amb les mans. És molt important el refinat de la massa per a que quedi més elàstic i pugi millor.
11. Per a refinar la massa, hem d’estirar-la fent un cilindre llarg i torçar-la en espiral per a ajuntar-lo i amassar-lo de nou. Has de fer això vàries vegades.
12. Al final tornem a ajuntar i amassar de nou durant 10 minuts. Aquest és el truc que fa que la massa sigui increïble.
13. Després d’aquests 10 minuts, podem manipular la massa amb més rapidesa, s’anirà quedant elàstica i homogènia.
14. La mesura de farina correcta és ‘’fins que la farina no s’enganxi a les mans’’, però tampoc s’ha d’abusar.
15. Anem transformant la massa en una bola.
16. El mateix bol que hem utilitzat al principi, enfarinem. 
17. Posem la bola de massa en el bol.
18. Tapem la massa amb un drap durant una mitja hora o fins que dobli el seu volum.
19. Per a saber el temps que ha de pujar la massa, utilitzem el següent truc: si apretem la bola amb un dit i la massa torna a la seva posició original, estarà llesta.

20. Mentre la massa reposa podem manar tallant i preparant els ingredients que hi posarem a sobre de la massa. 
21. Tallem el pernil cuit 
22. Extenem la massa amb un rodet de cuina.
23. En una safata de forn, posa paper de forn i posa-hi al damunt la massa.
24. Posa-hi el tomàquet fregit, l’orenga, la mozzarella ratllada, el pernil cuit tallat i una mica més de mozzarella per sobre.
25. Fica-ho al forn 225º durant uns 15 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i el formatge s’hagi fos.


Fer la massa de la pizza va ser una mica complicat, més que res pel fet que solament havíem fet pizza una sola vegada.
La pizza estaba molt bona.



Adrián V.

  
 
 

6 comentarios:

  1. La pizza estaba muy buena, lo unico que fue complicado fue hacer la massa

    ResponderEliminar
  2. Tenen molt bona pinta!!!!Aprofiteu que ja queden pocs dies del taller de cuina!

    ResponderEliminar
  3. Tot i que va costar al principi fer la massa, les pizzes us ban quedar amb molt bona pinta!!

    ResponderEliminar
  4. Quina bona pinta yo tambe vui
    dona molta gana,felicitats sou
    uns cuiners de primera.David.

    ResponderEliminar
  5. que bona pinta te la pizza jo vui una mica jeje
    miriam

    ResponderEliminar
  6. A mi el atun en la pizza no me gusta, pero seguro que estaba buenisima

    Ruben Garcia

    ResponderEliminar